Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 01. 2015. 12:10 >> 12:14

PREDOSTROŽNOST

Kakanj: Evakuisano još 6 porodica

Nakon pokretanja klizišta u naselju Bare u opštini Kakanj, gdje je prije dvije noći poginula jedna osoba, a više stambenih objekata uništeno u odronu zemljišta, Opština Kakanj je donijela odluku da se evakuiše još šest porodica sa tog područja.

Šef Službe civilne zaštite u Opštini Kakanj Nurudin Hrusto jutros je za Klix.ba kazao da nije bilo novih pomjeranja tla, ali da su te porodice morale biti evakuisane iz predostrožnosti.

"Geolozi su tu svakodnevno, juče su bili i profesori sa Rudarsko-geološkog instituta te smo i na njihovu preporuku evakuisali ove porodice", kaže Hrusto.

Kada su u pitanju porodice koje su ranije evakuisane, ili su ostale bez krova nad glavom, njima je, kaže Hrusto, juče uplaćena određena suma novca za prvu pomoć, a Opština se odlučila da ih ne smješta u kolektivni smještaj, već u pojedinačne privatne stanove sugrađana koji su u prilici da iznajme prostor.

"Oni sada imaju novca za stanarinu, mi smo s njima održali sastanke i pozvali građane koji imaju slobodne kuće i stanove da se jave kako bismo ove porodice tu smjestili. Mi smo izdvojili po 150 KM (75 eura) za kiriju i to za dva naredna mjeseca za svaku porodicu", kaže Hrusto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније