Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

24. 01. 2015. 16:43 >> 16:38
3

PROTESTI

Priština:Tražena smjena Jablanovića

Nekoliko hiljade građana Kosova protestuje u Prištini zahtijevajući smjenu ministra za zajednice i povrataka u Vladi Kosova, Aleksandra Jablanovića.

 

 

 

Jablanović je na Badnji dan u Đakovici žene i demonstrante koji su spriječili prolaz autobusa sa raseljenim Srbima nazvao "divljacima".

Sa protesta se takođe traži da se kombinat Trepča proglasi javnim preduzećem.Jablanović je zbog njegove izjave tražio javno izvinjenje.

Organizatori ovog protesta su opozicione partije na Kosovu, nevladine organizacije nestalih lica i društva koja su proizašla iz rata. Demonstranti uzvikuju "Trepča je naša - Javlanoviću, vani!".

Oni su se skupili ispred Narodne biblioteke u Prištini i marširali su do zgrade vlade Kosova. Portparol Policije Kosova, Baki Kelani, kazao je za RSE da protesti protiču mirno.

Prištinski mediji javili su,međutim, das u demonstranti nakon govora nekih organizatora protesta pokušali da uđu u prostorije Vlade Kosova.

Oni su bacali predmete prema zgradi vlade na kojoj su polomili prozore.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније