Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 01. 2015. 20:34   >>  20:31

NA STOTINE MAKEDONACA

Dali krv na dan rođenja Tošeta Proeskog

Više od 300 osoba darivalo je krv u makedonskoj prijestonici Skoplju povodom rođendana tragično preminule pop zvijezde Tošeta Proeskog.

Kampanju dobrovoljnog davanja krvi je organizovao makedonski Crveni krst u skopskom Domu armije.

Brojni darivaoci krvi koji su se odazvali kampanji pokazali su da su lik i djelo poginulog pjevača još uvijek poštovani i omiljeni u njegovoj domovini.

Njegovi fanovi su nakon darivanja krvi upisali svoje poruke u knjizi utisaka. Većina ih je napisala kako je pjevač bio oličenje dobrote i dobrotvor i da bi svijet trebao više slijediti njegov način života i pomaganja ljudima.

"Toše, ti si besmrtni anđeo", jedna je od poruka upisanih u knjizi.

Rođendan Proeskog se na različite načine obilježava i u drugim dijelovima Makedonije. Makedonski predsjednik Đorđe Ivanov je juče sa akreditiranim stranim diplomatama posjetio Spomen kuću Proeskog u Kruševu.

Toše Proeski je rođen na današnji dan 1981. godine. Brzo je postao miljenik publike na cijelom Balkanu. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se desila u hrvatskoj Novoj Gradišci 16. oktobra 2007. godine. Dan kasnije sahranjen je u rodnom Kruševu u Makedoniji, gdje je 2011. godine otvorena i njegova Spomen kuća.

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније