Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 01. 2015. 11:10 >> 11:06

FAJON OCJENJUJE

Šteta zbog neuspjeha BiH

Članica Evropskog parlamenta Tanja Fajon izrazila je žaljenje zbog neuspjeha političara u BiH da dogovore izjavu koja bi deblokirala put ka EU.

Podsjećamo, u novembru prošle godine ministri spoljnih poslova Velike Britanije i Nemačke predložili su zemljama članicama EU novi pristup prema BiH.

Oni su od političara u BiH zatražili da se pismenom izjavom obavežu na sprovođenje institucionalnih reformi na svim nivoima države.

Predlog zajedničke izjave zasnovan je na zaključcima Veća za spoljne poslove Evropske unije, a trebalo je da je usaglasi i Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, što još nije učinilo.

Fajon je za sarajevski Dnevni avaz istakla da su političari u BiH odgovorni za budućost te zemlje i da o tom dogovoru zavisi budućnost BiH.

Ona je apelovala na političare u BIH da "učine sve što je moguće i više od toga za dobro svoje države".

"Vjerujem da postoje političari koji su tek dobili poverenje ljudi u tako teškoj situaciji za BiH, teškom u ekonomskom i socijalnom okviru, kada nema perspektive za mlade, koji imaju istinsku namjeru da država krene napred prema modernoj, stabilnoj i kredibilnoj državi koja želi uskoro ući u EU i prihvatiti visoke principe demokratije, slobode, ljudskih prava, pravne i socijalne države. Ne želim vjerovati u neuspjeh", izjavila je Fajon.

"Napravite taj korak koji će zapamtiti ova i sve buduće generacije. I mi svi trebamo raditi isto. Tek onda naša Evropa će biti mjesto na koje ćemo biti ponosni", poručila je članica Evropskog parlamenta.

Upitana da li EU može zatvoriti granice sa BiH i ponovo uvesti vize, s obzirom da mnogi tvrde da je i BiH baza za regrutovanje ekstremista, Fajon je rekla da nema informacije da bi zemlje EU tražile privremeno ukidanje beviznog režima sa BiH.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније