Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Tanjug ]

26. 01. 2015. 18:24 >> 18:20

SASLUŠAN SVJEDOK

Nastavljeno suđenje Oliveru Ivanoviću

U Osnovnom sudu u Mitrovici je završeno saslušanje još jednog svjedoka tužilaštva u procesu koji se vodi protiv Olivera Ivanovića i još četvorice Srba.

Tokom današnjeg ročišta saslušan je svjedok Muhamer Ljapaštica kojeg je ispitivala Ivanovićeva odbrana i međunarodno sudsko vijeće, a nastavak suđenja Oliveru Ivanoviću zakazan je za 18. februar.

Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio krivično djelo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprijećena kazna za to djelo je od pet godina do doživotne robije. 

Slučaj Ivanović povezan je sa još četvoricom Srba, a to su Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva. 

Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se ranije da nijesu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније