Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 04. 2013. 15:13 >> 16:23
8

REALNOST

Drašković: Kosovo je država

Bivši šef diplomatije Vuk Drašković, smatra da potpisivanje sporazuma i normalizacija odnosa između Beograda i Prištine nije nikakva katastrofa.

 

,,Samo kada ne bi u Srbiji bilo ljudi koji će učiniti sve da to predstave kao katastrofu, koji žive od mržnje, od stalnog uvlačenja naroda u nesreću jer bez toga oni ne bi bili tako poznati bardovi srpskog naroda. Ali sve će to proći. Istinska katastrofa bi bila da se vrata Srbiji zatvore u budućnosti, a njoj će se to desiti ako se prekine strateško, ekonomsko i kulturno kretanje ka Evropi i Zapadu'', kazao je Drašković za RSE.

Upitan da li vjeruje da će biti postignut dogovor, Drašković je odgovorio:

,,Ja ne znam šta stoji na putu tom postizanju dogovora. Ni Aleksandar Vučić ni ja, niti iko odgovoran za činjenicu, niti je može promijeniti, a to je da je Srbiji Rezolucijom 1244, Kumanovskim sporazumom oduzet i suverenitet i svaka državna vlast nad Kosovom. Dakle, Kosovo je izgubljeno. Kosovo je država. Kosovo u ovom trenutku priznaje više od polovine članica UN. Neću ja da hvalim ovdje jednu autističnu svijest koja ne priznaje ove činjenice, koja neće da Kosovo nazove ni susjedom, a kamoli državom, nego ponavlja neke fraze da su tamo neke privremene institucije države Srbije. To je mentalna katastrofa srpskog naroda, što se takav rječnik upotrebljava i što se narodu prodaju laži''.

Drašković je kazao da je na Kosovu 94 odsto Albanaca. Oni su prema Rezoluciji 1244 iskoristili pravo na svoje nacionalno samoopredjeljenje i proglasili nezavisnost.

,,Međunarodni sud u Hagu ocijenio je da ta rezolucija nije u suprotnosti ni Rezoluciji 1244 ni međunarodnom pravu, prema tome Kosovo je država. Ljekovito će biti i dobro i za srpski narod na Kosovu i srpski narod ovdje, da se pod hitno potpiše taj sporazum o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova.", zaključio je Drašković.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније