Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 01. 2015. 18:00 >> 17:55
3

PORUKA DEMONSTRANTIMA

Jahjaga: Haos i nasilje su neprihvatljivi

Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga je upozorila da su neprihvatljivi haos i nasilje tokom današnjih demonstracija u Prištini i pozvala na red i mir.

Na demonstracijama opozicionih stranaka u centru Prištine na kojima se zahtijeva smenjivanje ministra za povratak i zajednice Vlade Kosova Aleksandra Jablanovića i donošenje zakona kojim se Trepča pretvara u javno preduzeće, uhapšeno je 27 ljudi, a povrijeđeno više od 30.

Policija je suzavcem i vodenim topovima odgovorila demonstrantima koji su policajce gađali kamenicama i "molotovljevim koktelima".

Jahjaga je pozvala demonstrante da se mirno raziđu i da se ne sukobljavaju s policijom, a političke partije da kroz dijalog riješe otvorena pitanja, prekidajući time nasilje na ulici.

"Protest je neotuđivo pravo garantovano Ustavom, ali to pravo ide zajedno sa odgovornošću, a današnje nasilje dovodi u pitanje red i zakon, i ozbiljno narušava sigurnost građana", ukazala je ona.

(Blic)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније