Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 01. 2015. 18:18   >>  18:13 1

NASTAVLJA KARIJERU

Bandić se priprema za izbore

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, osumnjičen za korupciju, najavio je nastavak političke karijere, odnosno izlazak na naredne izbore, bili oni prijevremeni, lokalni ili parlamentarni, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Nakon sastanka s koordinatorima udruženja "Klub liste birača Milana Bandića", on je izjavio da, s obzirom na to da mu nije zabranjeno da politički djeluje, planira da izađe na sljedeće izbore.

Udruženje za sada ima nešto više od 900 članova i, prema Bandićevim riječima, boriće se za toleranciju i zajedništvo.

Bandićevu najavu prokomentarisala je ministarka građevine Anka Mrak Taritaš, istakavši da je bilo očekivano da on osnuje stranku i izađe na parlamentarne izbore, kao i da ta stranka učestvuje i aktivno u životu grada Zagreba.

Prijestonički gradonačelnik je uhapšen sa grupom zagrebačkih funkcionera i privrednika u okviru afere Agram.

Njega sumnjiče da je novčano oštetio grad na čijem je čelu 12 godina, a u slučaju povezanim s predsjedničkom izbornom kampanjom i da je oštetio državni budžet zbog neplaćanja poreza na donacije primljene nakon izbora 2010. godine.

Ukupnu štetu Tužilaštvo procjenjuje na oko 2,6 miliona eura.

Bandić je 19. novembra prošle godine izašao iz pritvora, gdje je proveo mjesec dana, pošto je uplatio kauciju i pred sudom obećao da neće uticati na svjedoke i obavljati funkciju tokom istrage.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније