Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 04. 2013. 18:10   >>  18:11

MOGUĆ SPORAZUM

Tači: Bez sporazuma posljedice za Srbiju ali i Kosovo

Uprkos mnogim skepticima na Kosovu vjerujem da je moguće postići sporazum o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, izjavio je danas kosovski premijer Hašim Tači.

"Na Kosovu ima skeptika koji ne vjeruju u postizanje sporazuma, ali sam ja optimista da će se to dogoditi", rekao je Tači na otvaranju Međunarodne konferencije o javnoj diplomatiji i međugraničnoj saradnji, koja je danas počela u Prištini.

Kosovska predsjednica Atifete Jahjaga danas je podržala stavove Prištine iznijete u dijalogu sa Beogradom u Briselu, a premijer Tači je informisao da će posrednica u razgovorima, šefica EU diplomatije Ketrin Ešton, do 9. aprila biti informisana o odlukama koje su obje strane donijele o neusaglašenim stavovima.

 "Strane nijesu uspjele da usaglase sve stavove i zatraženo je dodatno vijreme da bi odgovorno donijele odluke. Baronica Ešton će do 9. aprila biti informisana o odlukama. U narednim danima evropska i američka diplomatija će nastaviti napore da ubijede dvije strane da se sporazum postigne i garantuje njegovo sprovođenje", rekao je Tači, informišući Jahjagu o razgovorima u Briselu, saopštio je kabinet predsjednice.

Tači je, takođe, rekao da je sastanak prošao u konstruktivnoj atmosferi.
Jahjaga je tokom sastanka sa kosovskim premijerom i koordinatorom političkog dijaloga Bljerimom Šaljom rekla da "dijalog dvije zemlje utiče na uspostavljanje normalnih odnosa što objema treba da pomogne na putu evropskih integracija", navedeno je u saopštenju iz kabineta predsjednice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније