Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 01. 2015. 17:31 >> 19:40
43

MANDIĆ U BEOGRADU

Nikolić: Obaveza Srbije da brine o svim Srbima

„Obaveza je Srbije da brine o svim pripadnicima srpskog naroda, gdje god oni živjeli, i da kroz saradnju sa državama u kojima postoje Srbi obezbijedi maksimalnu afirmaciju prava naših sunarodnika, u skladu sa najvišim evropskim standardima“, rekao je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, u razgovoru sa liderom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem.

Mandić je, kako je objavljeno iz Nikolićevog kabinetra, predsjednika Srbije detaljno upoznao sa položajem Srba koji žive u Crnoj Gori i naglasio da oni veliki oslonac imaju u matici svih Srba, državi Srbiji.

„Predsjednik Srbije rekao je da će naša zemlja učiniti sve da se što više unaprijedi položaj srpskog naroda u svim zemljama u okruženju“, navodi se u Nikolićevom saopštenju.

On je posebno istakao da Srbiju i Crnu Goru vežu brojne istorijske i kulturne veze i da ta činjenica dodatno obavezuje Srbiju da vodi posebnu pažnju o srpskom narodu u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари43

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније