Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 01. 2015. 21:04 >> 20:59
3

ŠEFOVI DIPLOMATIJA

Dačić: Idem u Prištinu, bez obilježja

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da će krajem marta u Prištini prisustvovati sastanku ministara spoljnih poslova zapadnog Balkana.

"Moja posjeta neće imati veze sa statusnim pitanjima i neće značiti promjenu stava Srbije po tom pitanju", rekao je Dačić novinarima u sjedištu misije OEBS-a u Beogradu i dodao da će sastanak biti održan bez statusnih obilježja.

Dačić je dodao i da će tom prilikom, kao predsjedavajući OEBS-a, posjetiti misiju te organizacije u Prištini i naglasio da ta posjeta takođe nije statusnog karaktera. 

Podsjetio je da je učešće Srba na izborima na Kosovu omogućeno u saradnji sa OEBS-om. Šef diplomatije Srbije je rekao i da će 6. februara u Njujorku biti održana sjednica SB UN o Kosovu. 

Kako su mediji ranije najavili, sastanak ministara spoljnih poslova i ekonomije regiona, u okviru berlinskog procesa, biće održan u Prištini posljednje nedjelje marta. 

Kako su naveli izvori iz Prištine, to će biti i prva posjeta Kosovu Ivice Dačića kao šefa srpske diplomatije, kao i ministra privrede Željka Sertića. 

Sastanak će, kao i prethodna dva u Berlinu i Beogradu, biti organizovan po Gimnih formuli, odnosno bez isticanja državnih simbola.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније