Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 01. 2015. 23:37 >> 23:32

PTIČJI GRIP

Makedonija: Stop za bugarsku živinu

Makedonska Agencija za hranu i veterinu uvela je privremenu zabranu uvoza i tranzita živine i proizvoda iz bugarskog regiona Burgas, zbog ptičjeg gripa. Cilj zabrane je, kako prenosi makedonski portal Ekonomski, da se spriječi eventualno prenošenje visoko patogene avijarne influence u Makedoniju.

Nadležni veterinarski organi u Bugarskoj su, kako se navodi u tekstu, u utorak saopštili da je u regionu Burgasa registrovana pojava ptičjeg gripa H5N1, a prisustvo te zarazne bolesti juče je zvanično potvrdila i Evropska komisija. 

Prema saopštenju makedonske Agencije za hranu i veterinu, na snazi ostaje i zabrana uvoza iz Njemačke, u kojoj je pod nadzorom zona u radijusu od 30 kilometara kod grada Anklam (u regionu Meklenburg-Zapadna Pomeranija), dok su sa liste zemalja iz kojih je zabranjen uvoz skinute Velika Britanija, Holandija i Italija, pošto kod njih nije bilo prijavljenih novih žarišta. 

Zbog kontinuiranog prisustva ptičjeg gripa, na makedonskoj listi zabrane uvoza živine već duže vrijeme se nalaze države iz Afrike i Azije.

 

B92/Tnajug

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније