Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 01. 2015. 23:34   >>  23:29 3

VUČIĆ PORUČIO

Vidjećemo da li ostajem premijer

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će rad svih ministara biti analiziran u aprilu i da će eventualna rekonstrukcija, ako do nje dodje, biti "ozbiljna", prenosi B92.

"Uvijek je dobro da ima svježe krvi. U aprilu zbrajamo pozitivne i negativne rezultate, a kad sve saberemo, vidjećemo kakvi su rezultati. Razmišljam i o sebi i svom radu, vidjećemo u aprilu da li ostajem na mjestu premijera, što zavisi od mene. Sve opcije su otvorene, to može da se desi za godinu, tri ili pet", kazao je Vučić za Pink.

Premijer je ocenio da nekim stvarima u Vladi nije zadovoljan, ali nije htio da kaže koji ministri bi mogli da napuste Vladu Srbije u aprilu. 

"Kada dođe vrijeme za analizu, reći ću svakom ministru šta mislim o njegovom radu", kazao je Vučić, dodavši da smatra da su ministri Srđan Verbić i Ivica Dačić "veoma angažovani". 

Predsjednik Vlade Srbije je izrazio nadu da će ta zemlja u ovoj godini imati rebalans budžeta s većim prihodima i manjim rashodima. 

"Ja volim energiju i rad, ne bježim od toga, volim takmičenja i utakmicu i da pokazem određene rezultate", kazao je Vučih i dodao da će Srpska napredna stranka "platiti visoku cijenu teških reformi", ali da će se "boriti da ljudi razumiju da je to urađeno za dobro naroda". 

"Lično ne živim nista bogatije, ne treba mi ništa od svega toga. Ponosan sam što svijet gleda na Srbiju kao na predvodnika u reformama. Ako sačuvamo političku i ekonomsku stabilnost u zemlji, uvjeren sam u dobar rezultat", rekao je premijer. 

Kako je naveo, ukoliko se započete reforme nastave, Srbija bi dvije godine trebalo da postane zemlja uređenih javnih finansija, s najvišom stopom privrednog rasta u regionu i stopom nezaposlenosti nižom od 15 odsto. 

"U roku od dvije godine, imali bismo ukupan godišnji rast i do tri odsto, a plate i penzije bi realno bile veće za 15 odsto", dodao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније