Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 02. 2015. 12:58   >>  13:03 9

PRIJETI IM ZATVOR

Srpski dobrovoljci u Donjecku

Novi snimak Srba koji učestvuju u borbi proruskih pobunjenika i pripadnika ukrajinske vojske u Donjecku, osvanuo je na "Jutjubu". "Sloboda za sve pravoslavne zemlje!", poručuju Srbi koji su se uključili u oružane sukobe, iako bi zbog toga mogli da dobiju višegodišnje kazne zatvora.

Video prikazuje grupu muškaraca u maskirnim uniformama na aerodromu u Donjecku, koji posljednjih sedmica važi za poprište najžešćih sukoba ukrajinskih vojnika i proruskih militanata.

"Sloboda za Srbiju, sloboda za Bjelorusiju, sloboda za Novu Rusiju! Slobodne sve naše pravoslavne zemlje",  poručuje na srpskom jeziku jedan od njih, prenosi Blic.

Muškarac koji drži kameru traži od prisutnih da pošalju pozdrave "stranačkim kolegama" i tvrdi da su dvojica od njih članovi SNS-a i DS-a. Ostali pričaju na ruskom jeziku, ističući da će obnoviti aerodrom u Donjecku nakon što se sukobi završe.

Razgovor u jednom trenutku prekidaju snažne detonacije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prošle godine je pozvao sve Srbe koji su otišli na istok Ukrajine kako bi se borili, da se vrate u svoju zemlju i podržao inicijativu da se ratovanje srpskih građana u inostranstvu kažnjava kao teško krivično delo.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније