Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 02. 2015. 20:06 >> 20:03
2

ZA 60.000 GRAĐANA

Hrvatska oprašta dug najsiromašnijim

Hrvatska vlada od sjutra briše dugove 60.000 najsiromašnijih građana, a vlasti se nadaju da će ova odluka imati pozitivan efekat na ekonomiju.

Iako je riječ o manje od jedan odsto ukupnog duga, dugoročne posljedice trebale bi biti dobre.

Odluka je oprostu duga donesena je 15. januara, a stupa na snagu u ponedjeljak 2. februara kada će kandidati za oprost duga početi predavati aplikacije.

U obzir će biti uzeti oni građani koji nemaju ušteđeni novac niti vlasništvo nad bilo čime. Takođe, kandidati ne smiju dugovati državi više od 4.500 eura, a njihov mjesečni prihod ne smije biti viši od 122 eura.

Na taj način, predviđa vlada Hrvatske, biće otpisano 27 miliona eura duga prema državnim bankama, kompanijama, gradskim i opštinskim  upravama.

"Ovo je prvi put da jedna hrvatska vlada pokušava da veliki problem riješi na ovakav način, a zbog toga smo ponosni", rekao je premijer Zoran Milanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније