Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 02. 2015. 13:14 >> 13:08

U SIBIRU

U požaru poginulo šest srpskih radnika

U požaru koji je zahvatio gradilište na sibirskom poluostrvu Jamal poginulo je šest radnika iz Srbije, rečeno je danas agencija Beta u srpskim diplomatskim krugovima u Rusiji.

 

Kako je iz tih krugova rečeno Beti, podaci su preliminarni i dobijeni su iz ruskih izvora, a više detalja znaće se kasnije.

Srpski mediji su danas javili da je požar izbio sinoć, da je u njemu prema nezvaničnim podacima nastradalo osam osoba, a da je u trenutku izbijanja požara na gradilištu bio veliki broj radnika iz Srbije koji su otišli u Rusiju preko firme Velestroj.

Prema navodima lista Blic, u požaru je izgoreo smještajni blok sa oko 80 soba, a radi se o montažnim barakama u kojima su spavali radnici iz Srbije, Kirgistana, Rusije i Belorusije.

List piše da se uzrok još ne zna, ali da se prema njegovim informacijama sa lica mjesta najvjerovatnije zapalila prostorija u kojima su zaposleni sušili odjeću.

"Bezbjednosne procedure u kolektivnom smještaju se ne poštuju. U prostoriji od 12 kvadrata ponekad boravi po četiri ili čak šest radnika. Opasnost je još veća zbog činjenice da zaposleni, koji čitav dan provedu na temperaturama od 30 stepeni ispod nule, u barakama ne gase grijalice čak ni kada krenu na spavanje", kaže za Blic radnik "Velestroja" koji je prošle godine boravio na jednom od gradilišta u Jamalskoj oblasti.

Desetine soba su potpuno izgorele, pa su radnici ostali bez ličnih stvari, dokumenata i telefona. Porodice srpskih državljana i dalje pokušavaju da stupe u kontakt sa njima, a komunikacija Beograda i Jamala dodatno je otežana jer je u toj oblasti signal veoma slab.

Firma "Velestroj" već godinama šalje zavarivače, bravare i radnike sličnih profila na rad u Rusiju. Obim posla je tokom posljednjih mjeseci znatno manji, usljed sankcija nametnutih zbog krize na istoku Ukrajine

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније