Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 02. 2015. 23:04 >> 23:01
9

PRIMIO DAČIĆA

Keri: Srbija ima važnu ulogu

Državni sekretar SAD Džon Keri sastao se, u Vašingtonu, sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem i istakao da Srbija preuzima sve važniju ulogu u mnogo pogleda.

Keri je, na konferenciji za novinare pred početak sastanka, poželio dobrodošlicu Dačiću u vrijeme kada, kako je rekao, "Srbija preuzima sve više važnu ulogu u mnogo pogleda, najprije preuzimajući predsjedavanje OEBS-u, i to u veoma važnom trenutku s obzirom na sporazum iz Minska i napore koje ulažemo u cilju njegove primjene pod predsjedavajućom ulogom Dačića".

"Tražićemo odgovornost u tom procesu, pokušavajući da stabilizujemo istok Ukrajine i da vidimo da li možemo krenuti u nekom drugom pravcu", rekao je državni sekretar SAD. 

On je istakao da su OEBS i njegovi posmatrači od kritične važnosti kako bi se utvrdilo da li se obje strane pridržavaju sporazuma iz Minska. 

Keri se osvrnuo i na put Srbije ka Evropskoj uniji i rekao da je veoma važno to što je Srbija preduzela korake ka pristupanju EU.

"Na tom pridruživanju svakako želimo da radimo sa Srbijom", poručio je Keri. 

U tom kontekstu, on je istakao da je među mnogim pitanjima jedno od najznačajnijih to što je Srbija ispoljila, kako je rekao, veoma dobro liderstvo, naročito u dijalogu sa Prištinom, postigavši sporazum i krećući se ka većoj stabilnosti.

"Znamo da ima komplikacija i da su to teška pitanja, ali zaista odajemo priznanje, posebno nakon uspješnog ishoda posljednjeg sastanka i koraka koji su preduzeti", zaključio je Keri. 

Dačić je istakao da Srbija pridaje izuzetnu važnost bilateralnim odnosima sa SAD, naročito u vrijeme kada predsjedava OEBS-u. Dačić je ocijenio da je veoma važno da se obnovi strateško partnerstvo koje su SAD i Srbija imale davno, još prije 100 godina. Dačić danas završava višednevnu posjetu SAD, u svojstvu predsjedavajućeg OEBS-u.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније