Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 03. 2015. 11:46   >>  11:41 2

IZNENADNI SASTANAK

Pahor prenio Kolindi Vučićevu poruku

Neformalni jučerašnji sastanak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i slovenačkog predsjednika Boruta Pahora u Otočcu na Krki potrajao je oko dva sata, a uz jačanje bilateralnih odnosa i saradnje u evroatlantskim ustanovama govorilo se i o regionalnoj saradnji, pišu u ponedjeljak slovenački mediji.

 

 

 

Nenajavljeni susret u Otočcu, mjestu na pola puta između Ljubljane i Zagreba, s kojeg je je medijima poslato veoma kratko i šturo saopštenje, trajao je oko dva sata, a dvoje državnika pratilo je tek par njihovih najbližih saradnika, piše ljubljanski list "Delo". 

Kako se dodaje, sasvim neformalni radni susret dogovoren je u vrlo kratkom vremenu i bio je prilično iznenađenje. 

Vodeći slovenački list navodi da se neslužbeno saznaje kako je Pahor hrvatskoj predsjednici prenio poruku srpkog premijera Aleksandra Vučića koji je nedavno u Sloveniji bio u svojoj prvoj službenoj posjeti. 

Cilj Vučićeve posjete bio je jačanje privredne saradnje, no on se u četiri oka sastao i sa Pahorom koji želi da se nastavi regionalna inicijativa za jačanje stabilnosti i povjerenja u regionu, poznata kao proces "Brdo". 

Na sastanku u Otočcu, kako piše "Delo", dvoje predsjednika pokrenulo je i temu predstojeće posjete Kolinde Grabar Kitarović Bosni i Hercegovini, što će biti i njen prvi službeni put u inostranstvo.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније