Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 03. 2015. 13:35 >> 13:29

ZA UBISTVO PUKANIĆA

Jocić oslobođen optužbi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam optužbi da je organizovao ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, dok je Željku Milovanoviću potvrdio kaznu od 40 godina zatvora na koju je osuđen kao neposredni izvršilac ubistva.

Presuda u odnosu na Milenka Kuzmanovića koji se tereti za pomaganje je ukinuta i vraćena Specijalnom sudu na povono suđenje, saopštio je Apelacioni sud, prenosi Blic.

Advokat Dragoš Čukava, branilac Sretena Jocića, kaže za "Blic" da će sigurno tužiti državu jer je njegov klijen proveo četiri godine u pritvoru po tom postupku.

"Naš cilj nije da dobijemo odštetu već da mu se ovaj pritvor uračuna u kaznu koju služi u drugom predmetu, zbog čega bi mogao da izađe ranije na slobodu", rekao je Čukavac.

Jociću je pritvor u postupku za ubistvo Pukanica određen aprila 2009. "To sada nije moguće, ali očekujemo da se zakon promijeni i da bude usklađen sa zakonima EU", rekao je Čukavac.

Jocicu je pritvor ukinut poslije četiri godine, kada je poslat na izdržavanje kazne u drugom predmetu za ubistvo Gorjana Marjanovića. On je bio osuđen na 15 godina, ali mu je kazna ublažena za jednu trećinu opštom amnestijom.

U obrazloženju presude Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud doneo pravilan zaključak da tužilac sudu nije pružio jasne i nedvosmislene dokaze za tvrdnju o tome da je Jocić u prvoj polovini 2008. na teritoriji Republike Srbije organizovao kriminalnu grupu.

Nema dokaza ni da su pripadnici postali Milovanović i Kuzmanović, kao i zagrebčani Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović, i tako organizovani izvršili ubistvo Pukanića.

Jocić se nalazi na izdržavanju druge zatvorske kazne od 15 godina, na koju je osuđen zbog podstrekavanja na ubistvo Gorana Marjanovića 1995.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније