Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 03. 2015. 19:21 >> 19:16

NA LIČNU ODGOVORNOST

Stanković traži da joj se ukine obezbjeđenje

Urednica emisije "Insajder" Brankica Stanković zatražila je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije da joj u "najkraćem roku na ličnu odgovornost" ukine policijsko obezbjeđenje.

Navodeći primjere ubistva premijera Zorana Đinđića i novinara Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović, Brankica Stanković je ukazala da, kao "novinar čija je bezbjednost prema zvaničnim podacima ugrožena, smatra da je nedopustivo da predstavnici države ne reaguju na brojne neistine u kampanji" koja se vodi protiv nje kao što je to bio slučaj i 2002. godine.

"Takvim ćutanjem država pokazuje svu svoju nemoć, a samim tim dovodi do dodatnog ugrožavanja nečije bezbjednosti. Zbog svega navedenog, nemam izbora, nego da zatrazzim da mi na sopstvenu odgovornost, u najkraćem mogućem roku, ukinete obezbjeđenje, jer je to očigledno i bio cilj cijele ove kampanje", prenosi sajt B92.

Brankica Stanković ima policijsko obezbjeđenje od 2009. godine kada joj je prijećeno zbog serije emisija o "fudbalskoj mafiji". "Insajder" je u ponedjeljak emitovao novu emisiju koja se bavi stanjem u vodećim fudbalskim klubovima.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, istakao je ranije danas da policija štiti sve one za koje se procijeni da su ugroženi, ali da bi on bio neodgovoran kada bi javnosti saopštio informacije o bilo kojoj štićenoj ličnosti.

"Ne mogu o tome da govorim, jer time takođe ugrožavam bezbjednost štićenih ljudi. Kada kažete za nekog da ima ovakav ili onakav nivo bezbjednosti ili otkrijete da je nekom obezbjeđenje povučeno, to neko može da iskoristi. Ne želim da govorim o detaljima obezbjeđenja, ali svako kome smo postavili obezbeđenje ima razlog za njega. Svako ko ima obezbjeđenje u Srbiji, ima ga sa razlogom", rekao je Stefanović.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније