Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

27. 03. 2015. 11:44 >> 11:38

POTVRĐENA KAZNA

Paravinji ponovo 40 godina zatvora

U ponovljenom suđenju Dragan Paravinja ponovo je danas prvostepeno na sudu u Šibeniku osuđen na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva i pokušaja silovanja maloljetne Antonije Bilić sredinom 2011, javili su hrvatski mediji.

Zbog vrijeđanja suda, Paravinja je i danas izbačen iz sudnice. Lokalni mediji navode da se prilikom izbacivanja opirao pravosudnim policajcima i psovao.

Sudski postupak bio je zatvoren za javnost zbog zaštite maloljetne žrtve.

Dragan Paravinja je prvostepeno bio osuđen na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teškog ubistva 17-godišnje Antonije Bilić iz Kričaka kod Drniša, kao i zbog pokušaja silovanja još jedne djevojke.

Suđenje je ponovljeno, jer je Vrhovni sud sredinom aprila prošle godine srušio dio presude Županijskog suda u Šibeniku. Naime, Vrhovni sud je doveo u pitanje kvalifikaciju teškog ubistva, jer je smatrao da nije dokazano da je Paravinja 17-godišnjakinju pokušao da siluje prije nego što je ubio.

Slučaj Antonije Bilić potresao je Hrvatsku, ali i javnost u regionu.

Višemjesečna potraga za djevojkom koja je posljednji put viđena 7. juna 2011. dok je stopirala na mostu preko rijeke Čikole kako ulazi u Paravinjin kamion, nije dala rezultate. To je bila najopsežnija potraga ikad u Hrvatskoj tokom koje je čak isušeno i jedno jezero.

U Paravinjinom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale djevojke. On je, najprije, istražiteljima u BiH (Republici Srpskoj), gdje je pobjegao, priznao, a potom porekao da je ubio. Posmrtni ostaci Antonije Bilić pronađeni su krajem novembra 2012. na smetlištu kamionskog parkirališta na području Josipdola kod Ogulina.

Paravinja je i u BiH i u Srbiji osuđen zbog pokušaja silovanja i silovanja.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније