Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

28. 03. 2015. 17:34   >>  17:27 1

HRVATSKA

Milan Bandić iz zatvora osnovao stranku

U Zagrebu je danas osnovana politička stranka "Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti". Za predsjednika je izabran utemeljitelj stranke i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji se trenutno nalazi u istažnom zatvoru i koji se osnivačkoj skupštini obratio pismom.

Potpredsjednici novoosnovane stranke su Bandićevi saradnici Jelena Pavičić Vukičević, Ana Stavljenić Rukavina i Jakov Bienenfeld.

U pismu koje je Milan Bandić iz istražnog zatvora u Remetincu uputio prema 200-tinjak okupljenih na zagrebačkoj Peščenici, između ostaloga piše:

"Okupili smo se kako bismo osnovali Stranku za rad i solidarnost te preuzeli odgovornost za našu domovinu. Vremena su teška, a takva je i sudbina ljudi, takve su nevolje naših građana, prijatelja, porodica. Ali nijesmo tu da oplakujemo teškoće i nevolje, nego da ponudimo rješenja! Tu smo da dajemo sebe i predano radimo 365 dana u godini! Pogledajte gdje su sebične, neodgovorne i nesposobne elite dovele zemlju! Hrvatska je na koljenima! Ekonimija je na koljenima! Stotine hiljada ljudi ostalo je bez posla, isto toliko je pod bankrotom i s blokiranim računima!"

Bandić je u svom pismenom obraćanju posebno istakao svojih pet mandata na čelu Zagreba.

Ukazao je program koji će se bazirati na stvaranje socijalno osjetljive države, na održiv ekonomski razvoj kojem je u korijenu kolektivna i pojedinačna marljivost, predanost i inovativne ideje.

"Hrvatska mora postati društvo obrazovanih ljudi, učinkovite administracije i jednako učinkovitog javnog sektora", poručio je Bandić.

Stranka želi da prekine sa strogom štednjom jer ona, kažu, iscrpljuje i društvo i pojedinca, a ne daje prave rezultate. Želi programom da ojača demokratiju, jer ovo što imamo danas, rečeno je, daleko je od zagarantovanih procedura, prava i sloboda.

Osnivač Bandić je takođe poruči kako njegova stranka želi osigurati društveno jedinstvo i osnažiti položaj siromašnih i ugroženih i istovremeno sačuvati i ponovno stvoriti srednju klasu kao nosioca društvene stabilnosti.

Milan Bandić nalazi se u istražnom zatvoru zbog terećenja USKOK-a za nekoliko kaznenih djela, između ostalog zbog mogućnosti ponavljanja djela i uticaja na svjedoke. Priveden je ponovno u Remetinec, a za dva miliona eura kaucije očekuje se da će biti vraćeno u državni budžet.

Juče je gradonačelnik Zagreba Bandić za svoju zamjenicu imenovao Vesnu Kusin, nakon što je smijenio svoju dotadašnju zamjenicu Sandru Švaljek koja je vodila grad sve vrijeme od njegova hapšenja i zabrane obavljanja dužnosti gradonačelnika.

(AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније