Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 03. 2015. 21:44 >> 21:39
3

ARTMAN SMATRA

Hag kriv za cirkus oko Šešelja

Bivša portparolka Haškog Tribunala Florens Artman smatra da je taj sud kriv za cirkus koji je nastao u slučaju lidera SRS Vojislava Šešelja.

Artman je, za B92, rekla da će Tribunal vjerovatno insistirati na ponovnom izručenju Šešelja, kao i da vođa radikala svojim ponašanjem Srbiju stavlja u nezgodnu situaciju.

"Logično je bilo da promijene odluku, ali je trebalo da misle o tome ranije, s obzirom na to kako se Šešelj ponaša, kao i na činjenicu da je u Srbiju vraćen bezuslovno. Sada je to žalosno, svejedno", navodi Artman. 

Na pitanje da li je moguće da se Šešelju sudi u odsustvu, Artman je istakla da je takav scenario malo vjerovatan. 

"Običaj je da osuđeni budu prisutni, ne vjerujem da će se prihvatiti da mu se sudi u odsustvu jer je on pokazao veliko nepoštovanje prema sudu i rekao da se neće vratiti, kao i da će spriječiti vlast u Srbiji da obavi obaveze. Ne vjerujem da će mu biti dozvoljena specijalna forma suđenja, biće natezanja", ističe Artman. 

Ona je dodala da je neophodno da se Šešelju što prije izrekne presuda. 

"Doveo je do situacije koja može da izazove nemire. Nespretno je i žalosno što se Tribunal ovako ponaša, Srbija treba da kritikuje situaciju i da pozove Tribunal da što prije donese presudu Šešelju čije je suđenje završeno prije tri godine. Nema objašnjenja zašto presuda nije donijeta. Tribunal takođe ne poštuje ni žrtve i odgovoran je za ovaj cirkus. Ovo je nezgodna situacija za Srbiju jer je on nevin dok se ne dokaže da je kriv. Ključno pitanje krize je da se objavi njegova presuda", zaključila je Artman. 

Tribunal je zatražio da se Šešelj vrati u Hag na novo razmatranje odluke o njegovom puštanju na slobodu.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније