Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 03. 2015. 21:21 >> 21:37
1

NAZAD U HAG

"Šešelju najbolje da sam ode"

Predsjednik Nacionalnog savjeta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom, Rasim Ljajić, izjavio je danas da je za lidera Srpske radikalne stranke, Vojislava Šešelja, najbolje da se sam preda i vrati u pritvor Tribunala.

"Svako opiranje će umanjiti šansu da bude kasnije pušten. Ukoliko nastavi sa ovakvim izjavama, čini sebi medvjeđu uslugu", rekao je Ljajić u Dnevniku Radio-televizije Srbije (RTS), prenosi Beta.

On je naveo da Srbija, nakon odluke Žalbenog vijeća, čeka odluku Pretresnog vijeća, a nakon toga će moći da govori o svojim narednim koracima.

Prema njegovim riječima, kada u jednom predmetu postoji ovoliko pravnih presedana, od odlaska Šešelja u Hag, njegovog puštanja, zatim današnje odluke, onda je "svaka politička implikacija ovih događaja legitimna i realna".

"Ne možete nikog da uvjerite na nema političkih implikacija. Važno je da hladne glave uđemo u sve ovo, da ne dajemo značaj koji događaj nema", naglasio je Ljajić.

Žalbeno vijeće Haškog tribunala naložilo je Pretresnom vijeću da momentano opozove odluku o puštanju lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja na privremenu slobodu i da naredi njegov povratak u Pritvorsku jedinicu Tribunala u Ševeningenu. Lider radikala je za Novosti rekao da se neće dobrovoljno vratiti u Haški tribunal i da ostaje pri svemu što je govorio otkada se vratio u Beograd.

Šešelja, optuženog za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH između 1991. i 1993. godine, prvostepeno veće je na privremenu slobodu pustilo u novembru prošle godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније