Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 03. 2015. 08:47 >> 16:59
6

KRITIKOVAO HAG

Vučić: Koriste Šešelja kao strašilo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je negdje, neko pogrešno izračunao da je Vojislav Šešelj faktor koji može da uzdrma njega i Vladu Srbije.

  

 

 

Kako je naveo u autorskom tekstu za Politiku, zbog toga je neko počeo da koristi Vojislava Šešelja kao strašilo iz kutije

"Nema tu ni prava ni pravde, a nema, nažalost ni Vojislava Šeselja. Ima samo pogrešnih pokušaja da se kazni Vlada Srbije, i njena politika", ocijenio je Vučić povodom odluke Tribunala da se Šešelj vrati u Hag. 

Prema ocjeni Vučića, cijelom Balkanu, poslije svega što je doživio, potrebna je politika otvorenih karata, jasna i nedvosmislena. 

Srpski premijer je dodao da on i Vlada Srbije upravo takvu nedvosmislenu politiku imaju namjeru i da sprovode. 

"Ona (otvorena, jasna, nedvosmislena politika) je naša legitimacija i mogu svakome, u svakom trenutku da je pokažem bez ikakvog straha. Nemam namjeru da je krijem, .... pošto sam dobio na izborima. Zato danas, mogu mirno da poručim i drugima da prestanu da se kriju iza kutija i u kutijama, već da izađu pred građane Srbije i kažu šta hoće od njih", rekao je Vučić. 

Vučić je naveo da Srbija ima samo jednu važnu i veliku obavezu a to je da očuva stabilnost, obezbijedi nastavak ekonomskih reformi i poštovanje političkih sloboda. 

"Svaka odluka koju budemo donosili, a neće biti nemoralna kao sve političke odluke Haškog tribunala, imaće za cilj samo jedno, očuvanje stabilnosti u našoj Srbiji i ništa više", kazao je Vučić u tekstu pod naslovom "Koriste Šešelja da bi nas kaznili".

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније