Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 03. 2015. 15:15 >> 15:08

ZLOUPOTREBA POLOŽAJA

Uhapšen šef albanskog Interpola

Albanska policija uhapsila je u Tirani šefa albanskog biroa Interpola Artana Barjaktarija i jednu zvaničnicu zbog zloupotrebe položaja, javljaju albanski mediji.

Šef biroa Interpola u Tirani Artan Barjaktari i bivša šefica, sada načelnik sektora Loreta Alja, uhapšeni su u ponedeljak zbog "slučaja Froku", javila je ATA, prenosi RTS.

Barjaktari i Alja su zanemarili svoju dužnost oko hapšenja i ekstradicije poslanika Marka Frokua, optuženog da je učestvovao u ubistvu 1999. u Belgiji.

Dvoje visokih zvaničnika albanskog Interpola optuženi su da su od ministarstva pravde zadržavali zahtjev od Interpola iz Brisela koji se tiče Frokua, a koji je poslat u Tiranu u januaru ove godine.

Belgijski ambasador u Albaniji Anik Van Kalster izjavio je u ponedeljak u Skadru da je slučaj Froku "tehničko pitanje" i da je na albanskom pravosuđu da ga riješi.

"Ovo je tehničko pitanje pošto se slučaj i dalje istražuje. Smatram neprimjerenim da dalje komentarišem. Albanija se posmatra u pogledu implementacije svojih obaveza kao država kandidat za članstvo u EU", rekao je belgijski ambasador.

Poslanik Demohrišćanske stranke Mark Froku, koji je uhapšen prošle sedmice zbog davanja lažnog iskaza i nalazi se u kućnom pritvoru, sada se suočava sa optužbom za ubistvo sa predumišljajem koje se sumnjiči da je počinio u Belgiji 1999.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније