Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

31. 03. 2015. 17:12 >> 17:06
4

MILANOVIĆ SMATRA

"Neshvatljivo da Hag udara na Vučića"

Premijer Hrvatske Zoran Milanović kaže da odluka Haškog suda da Vojislav Šešelj mora da se vrati u zatvor neće destabilizovati region.

On je dodao da mu je neshvatljiva izjava da je ova odluka Haga o Šešelju udar na premijera Srbije Aleksandra Vučića i da je očekivao jasniju reakciju srpske vlade prije nekoliko mjeseci.

"Hrvatsku sigurno neće destabilizovati, ako je Hrvatska uopšte dio regiona, a Srbija će sada pokazati je li prava demokratija ili zaista zavisi o hirovima. To nikako ne bi smjelo da destabilizuje Srbiju ni na koji način i zato je izjava da je to udar na premijera Srbije meni neshvatljiva", rekao je Milanović novinarima nakon svečane sjednice kojom je obilježena šesta godišnjica ulaska Hrvatske u NATO.

On je rekao da je odluka Haaškog suda autonomna, dodavši kako mu je ranija odluka o puštanju Šešelja na privremenu slobodu bila nejasna, javlja Hina.

"Nije mi bilo jasno ni zašto je pušten iz pritvora, očito optužnica nije bila dobro pripremljena. To je sve nepotrebno uzburkalo negativne emocije u regionu, dovelo je na neki način srpsku vladu u tešku poziciju, koju razumijem s jedne strane. S druge strane, očekivao sam jasniju reakciju prije nekoliko mjeseci", rekao je Milanović.

Podsjetio je da Tužilaštvo ni nakon skoro 12 godina, koliko je Šešelj u pritvoru, nije uspjelo da sastavi optužnicu.

"Vidjeli smo da Tužilaštvo i ranije, doduše protiv nedužnih ljudi kao što je Gotovina, nije znalo da odradi svoj posao. Tada ga nije ni moralo odraditi, jer nije bilo ničega", kazao je Milanović.

Naglasio je kako ne želi da prejudicira presudu protiv Šešelja, ali jasno je da je Šešelj među najodgovornijima za rat na prostoru bivše Jugoslavije i napad na Hrvatsku.

"To je činjenica i to nijedna sudska presuda neće promijeniti. Ne znam mogu li reći da mu kao čovjeku želim sve najbolje, ali mislim da bi za neke stvari trebalo da odgovara", rekao je Milanović.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније