Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

31. 03. 2015. 23:24 >> 23:19
2

VUČIĆ SAOPŠTIO

Sa MMF-om o ukidanju smanjenja plata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) pregovarati o ukidanju smanjenja penzija i plata u javnom sektoru ako se fiskalna konsolidacija nastavi istim tempom još šest mjeseci.

"Ako bismo u narednih šest mjeseci uspjeli da pokrenemo ekonomski oporavak zemlje, to znači da bismo poslije toga išli u pregovore sa MMF-om, da dobijemo povećanje penzija i plata u javnom sektoru", rekao je Vučić novinarima nakon sjednice Predsjedništva SNS-a, čiji je lider.

Prema njegovim riječima, veća naplata PDV-a i akciza, kao i veći neporeski prihodi i deficit koji je niži od predviđenog omogućili bi ukidanje smanjenja plata i penzija u septembru.

Vučić je iznio podatke da je na kraju marta deficit budžeta bio 30 milijardi dinara manji nego što je planirano, a da je u prva tri
mjeseca 2015. iznosio ukupno 23 milijarde.

"Naš planirani deficit je 191 milijarda dinara, sa kojim je saglasan i MMF i Svjetska banka", naveo je Vučić i dodao da prvi put u posljednjih nekoliko godina postoji povećanje kreditne aktivnosti građana od oko 10 odsto i 5,6 odsto kod kompanija.

Premijer je najavio da će Vlada pokušati da ostvari rast privredne aktivnosti u zemlji ove godine, kao i da smanji budžetski deficit ispod 4,5 odsto do kraja 2015, a da će sljedeće godine pokušati da dostigne rast od 2,5 odsto.

"Molim građane da ostanu čvrsti i strpljivi kako su bili, jer se vidi svjetlo na kraju tunela", poručio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније