Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

01. 04. 2015. 13:51 >> 16:05
20

ZBOG PALJENJA ZASTAVE

Pokrenut krivični postupak protiv Šešelja

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS), Vojislava Šešelja, koji je tokom protesta radikala ispred Palate pravde u Beogradu spalio hrvatsku zastavu.

Šešelj je novinarima u Beogradu rekao da ga je ta vijest obradovala. "To je još jedan znak da je Aleksandar Vučić izgubio glavu, da ne zna šta radi. Sve će mu se to obiti o glavu", izjavio je Šešelj.

Paljenje zastave nazvao je odgovorom hrvatskim državnim funkcionerima koji ga, kako je naveo, već mjesec dana napadaju.

"Upućujem poruku hrvatskoj ustaškoj državi", rekao je Šešelj i spalio zastavu pred novinarima kojima je davao izjavu i nekoliko stotina pristalica koji su ga tom prilikom bodrili. 

Lider SRS-a rekao je novinarima da će na suđenju Šaroviću svjedočiti da je sam dao nalog da se spale zastave i da su oni morali po tom nalogu da postupe.

Govoreći o odluci žalbenog vijeća Haškog tribunala da mora da se vrati u pritvor, Šešelj je rekao da je danas primio prevedenu odluku i ponovio da se neće dobrovoljno predati i da ostaje pri svojoj ranijoj odluci. 

Upitan da prokomentariše izjavu premijera Aleksandra Vučića da ga neće nasilno hapsiti, Šešelj je upitao kako se to hapsi osim nasilno.

Šešelj je naveo da će pružati pasivni otpor tako da će moći da ga nose "na junačkim rukama". 

"Oni dođu da me hapse, ja sjednem. Oni dođu sa pendrekom, ja podmetnem leđa i kažem: 'Udri' ", rekao je Šešelj i dodao da prilikom hapšenja neće sarađivati. 

Režim je, kako je dodao, na mukama kako da ga uhapsi ako ne ode u Hag dobrovoljno.

Ispred Palate pravde okupile su se pristalice SRS, kojima je Šešelj održao govor, uz prisustvo jakih policijskih snaga, javlja B92.

Tamo se danas sudi zamjeniku predsjednika SRS, Nemanji Šaroviću, zbog toga što je na stranačkom skupu 2012. zapalio zastave NATO, EU, Kosova i SAD.

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније