Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

08. 04. 2015. 11:02   >>  10:55 1

PRANJE NOVCA

Odloženo suđenje Šariću za 4. maj

Suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima koji se terete za pranje u Srbiji 22 miliona eura od prodajom kokaina, odloženo je danas zbog bolesti dvojice optuženih.

Šarić je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu trebalo da počne da iznosi odbranu. Predsjedavajući sudskog vijeća Siniša Petrović odlučio je da se glavni pretres odloži za 4. i 5. maj i zatražio od Šarića da se izjasni kada će iznijeti odbranu u ovom postupku, na šta je Šarić rekao: "Sljedeći put sigurno".

Na današnje ročište nije došao optuženi Predrag Milosavljević iz zdravstvenih razloga, dok je otpuženi Radovan Štrbac došao u sud i donio dokumentaciju da je bolestan.

"Odlučio sam da dođem, ali sam poslije sedam dana temperature zaista nesposoban da učestvujem u postupku", rekao je Štrbac.

Po navodima iz više spojenih optužnica, novac od prodaje kokaina preko of šor kompanija prebacivan je u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća, a dio u gotovini uložen je u novosadsku Metals banku.

Novac od droge korišćen je i za izdavanje bankarskih garancija upotrebljenih pri privatizaciji društvenih preduzeća. Novac je ulagan u Mladi borac iz Sente, novosadski Putnik, Mitrosrem iz Sremske Mitrovice i Palić iz Subotice.

Za krivično dijelo za koje se terete optuženi, zaprijećena je kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније