Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

12. 04. 2013. 08:34 >> 08:36

ISTRAŽIVANJE

Slovenci među najsiromašnijim

Slovenačka domaćinstva važe za najsiromašnija u Evropskoj uniji, sa prosječnom neto vrijednošću imovine od oko 150 hiljada eura.

Prema rezultatima ankete koju je sprovela Evropska centralna banka ECB u 15 zemalja EU, najbogatija domaćinstva ima Luksemburg, gdje je prosječna neto vrijednost imovine po domaćinstvu 710 hiljada eura.

Odmah iza Luksemburga je Kipar sa prosječnom vrijednošću od 670,9 hiljada eura, prenose agencije.

Belgija je treća sa gotovo dvostruko manjom prosječnom vrijednošću po domaćinstvu od Kipra od 338,6 hiljada eura. Slijede Estonija sa 291,4 hiljada eura, Italija 275,2 hiljade eura, Austrija 265 hiljada i Francuska 233,4 hiljada eura.

Njemačka je tek na devetoj poziciji sa prosječnom neto vrijednošću imovine po domaćinstvu od 195,2 hiljade eura. Slovenija je na 13. poziciji, a siromašnije od nje su jedino Grčka sa 148,8 hiljada EUR i Slovačka sa prosječnom neto vrijednošću imovine po domaćinstvu od 79,7 hiljada eura.

Ukupno 62 hiljade domaćinstava širom EU bilo je uključeno u istraživanje, koje je ECB sprovela uz pomoć nacionalnih statističkih agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније