Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

17. 04. 2015. 20:25 >> 20:20
8

TAČI PORUČIO

Dolazak u Beograd znak dobre volje

Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači izjavio je da je njegova namjera da dođe na jednu konferenciju u Beogradu 24. aprila izraz dobre volje "za mir, saradnju i pomirenje Kosova i Srbije".

Tači, jedan od vođa bivše OVK, ocijenio je u intervjuu, koji prenosi portal gazetaexpress.com, da je to u interesu cijelog regiona.

Hašim Tači je u Srbiji osuđen za terorističke napade, a na snazi je i potjernica protiv njega zbog ubistva policajaca krajem devedesetih godina. Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, rekao je juče da će uhapsiti Tačija ako dođe u Beograd.

Zamjenik premijera Kosova je, međutim, kazao da je vrijeme u kom je on osuđen u Srbiji "crni period, kako za Srbiju, tako i za region", kao i "da je to prošlost".

"Sada imamo nove lidere u Beogradu i ono što vidim na sastancima u Briselu predstavlja nadu i volju za evropske integracije. Moja je volja i poruka za lidere u Srbiji da zajedno radimo za miran i region saradnje, za dobrosusjedske odnose, sa sigurnom evroatlanskom budućnošću", rekao je Tači.

Prema njegovim riječima, na novom susretu predstavnika Kosova i Srbije u Briselu 21. aprila biće razmatrano pitanje međunarodnog telefonskog pozivnog broja za Kosovo "koji će biti prema evropskim standardima i novoj realnosti na Kosovu".

"Biće i drugih tema, ali ćemo nastaviti sa ostvarivanjem prethodnih sporazuma, posebno sistema pravosuđa koji je počeo konkretno da se primjenjuje", rekao je Tači.

Sporazum o pravosuđu potpisan je na posljednjem susretu dvije delegacije, devetog februara.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније