Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

18. 04. 2015. 14:05 >> 13:59

SKUPŠTINA KOSOVA

U maju o Sudu za zločine OVK

Skupština Kosova bi u maju trebalo da usvoji zakon o formiranju Specijalnog suda za ratne zločine.

To će biti i najznačajniji izazov za koaliciju Demokratskog saveza Kosova i Demokratske partije Kosova, pišu prištinski mediji.

Do tada se očekuje i povratak srpskih poslanika u Skupštinu.

Dnevnik Zeri piše da su za usvajanje zakona, koji će omogućiti suđenje bivšim pripadnicima OVK za zločine, potrebni glasovi dvije trećine poslanika, odnosno 81 od ukupno 120 i dvije trećine poslanika manjinskih zajednica, odnosno 14 od 20 poslanika.

"Do tada se očekuje povratak poslanika Liste Srpska u Skupštinu Kosova kako bi se garantovalo usvajanje zakona za formiranje tog tribunala", piše Zeri.

Protiv usvajanja zakona su opozicione partije i nekoliko poslanika vladajuće koalicije.

Presjednica Kosova Atifete Jahjaga je juče počela seriju susreta sa šefovima poslaničkih grupa kako bi im objasnila posljedice koje bi uslijedile ukoliko se ne formira Specijalni sud, prenosi list "Zeri".

Prištinski mediji pišu da je lider AZBK Ramuš Haradinaj pozvan u Vašington i da će u američkom državnom sekretarijatu od njega tražiti da podrži usvajanje zakona.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније