Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina ]

19. 04. 2015. 09:59 >> 10:02

ČAČAK

Četvrta žrtva salmonele u Domu za stare

U čačanskoj bolnici preminula je i četvrta osoba koja je bila korisnik Doma za stare Dvoje u Vranićima, potvrdio je jutros Tanjugu direktor te zdravstvene ustanove Radoslav Milošević.

Prema njegovim riječima, u pitanju je starija osoba koja je bila ranije smještena u Domu, ali je zbog epidemije prevežena u čačansku bolnicu.

Milošević je rekao da je ta osoba imala simptome kao i ostali preminuli, a koji uključuju grčeve u stomaku, dijareju.

U Domu za stare, od izbijanja zaraze salmonelom u toj ustanovi, preminule su tri osobe, rekao je u subotu Tanjugu načelnik čačanske Hitne pomoći Slobodan Vidojević, a Aksentije Tošić iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje naveo da je salmonelom zaražena 41 osoba iz Doma starih u Vranićima.

Tošić je dodao da su među zaraženim salmonelom i četiri osobe iz tog doma koje su smještene na Infektivno odeljenje Bolnice u Čačku.

"Bakterija salmonele izolovana je u laboratorijski obrađenim uzorcima tih osoba, a jasnija slika biće poznata u ponedjeljak, kada će biti gotove analize hrane i vode", rekao je Tošić.

On je tada naveo da su u bolnicu primljene još tri osobe iz Doma u Vranićima, sa sličnim simptomima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније