Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Novosti ]

19. 04. 2015. 12:15   >>  12:08 9

23. APRILA

Tači ipak ne dolazi u Beograd?

Pošto bi ga srpska policija odmah uhapsila, kosovski ministar inostranih poslova Hašim Tači najvjerovatnije neće ni doći 23. aprila u Beograd na konferenciju o evropskim integracijama, koju organizuje NVO "Omladinski odbor za obrazovanje".

 

On, pak, smatra da bi njegov dolazak bio "dobra poruka za Kosovo, Srbiju i region". Upitan da li se plaši hapšenja, Tači je rekao: "Mislim da je i Srbiji poznato da su mračna vremena prošlost i da su tada postojale potjernice za mnogim ličnostima, među kojima sam bio i ja. Sada u Beogradu imamo novo rukovodstvo, a ono što vidimo u Briselu je nada i želja Srbije za evroatlanskim integracijama".

Zvaničnici Srbije jasno poručuju da bi u slučaju dolaska bivšeg lidera OVK, morao da se sprovede zakon i da se Tači privede pravdi.

"Ako je neko prekršio zakon, a postoji indicija da jeste, zna se šta se u tom slučaju dešava. Moramo da se ponašamo u skladu sa zakonom", rekla je potpredsjednica Vlade Zorana Mihajlović.

Iz Brisela diplomatski poručuju da bi eventualna posjeta mogla da se sprovede samo u skladu sa Briselskim sporazumom.

"Tokom dijaloga dogovorena je procedura uzajamnih posjeta srpskih i kosovskih zvaničnika koja predviđa da se sve rješava preko oficira za vezu", rekla je portparolka visoke predstavnice EU Maja Kocijančič.

I šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da bi prilikom posjete trebalo da se poštuju procedure.

"Važno je da obje strane ulože napore da se implementira što je dogovoreno Briselskim sporazumom", rekao je on.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi na novinarsko pitanje šta misli o posjeti, diplomatski kaže: "Ohrabrujem regionalnu saradnju. Na tom polju napravljen je napredak".

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније