Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Anadolija ]

20. 04. 2015. 19:19 >> 19:12

PODACI ZAVODA

Hrvatski deficit 2,5 milijardi eura

Državni zavod za statistiku Hrvatske objavio je da je deficit u toj zemlji prošle godine iznosio oko 2,5 milijardi eura, ili 5,7 posto BDP-a.

 

Direktor Zavoda Marko Krištof rekao je kako je Izvještaj o prekomjernom budžetskom manjku i niovu duga opšte države izrađeno ove godine prvi put prema standardu ESA 2010, koji je preporuka Savjeta Evrope.

Primarni deficit u udjelu BDP-a u 2011. iznosio je -4,5 posto, u 2012. i 2013. -1,8 posto, dok je u prošloj godini porastao na -2,2 posto BDP-a.

Dug opšte države za 2014. iznosio je 279,569 miliona kuna (gotovo 36,8 milijardi eura) ili 85 posto BDP-a.

Krištof je izjavio kako je Zavod u svojim statističkim izvještajima ove godine u potpunosti slijedio metodologiju ESA 2010 kako bi se ispoštovali zahtjevi Savjeta Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније