Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

20. 04. 2015. 15:21   >>  15:15

BEOGRAD ODGOVORIO

Ako dođe, Tači će biti uhapšen

Vlasti Srbije odgovorile su zvanično kosovskim organima da će zamjenik premijera Kosova Hašim Tači biti uhapšen ukoliko 24. aprila dođe u Beograd, saznaje agencija Beta.

Kako se navodi, Tači će biti uhapšen, jer protiv njega postoji pravosnažna presuda, a na osnovu nje i potjernica. Isti izvor je za agenciju Beta kazao da je juče oficiru za vezu Beograda s Prištinom stigao zvaničan zahtjev kosovskih organa da se Tačiju odobri dolazak na skup jedne nevladine organizacije u Beogradu. 

U skladu s dogovorenim sporazumom o posjetama zvaničnika, Prištini je danas i zvanično odgovoreno da će Tači biti uhapšen ukoliko dođe u Beograd. 

Zamjenik ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi rekao je ranije danas da Tačiju još nije odgovoreno da li može da dođe u Beograd. 

Srpski zvaničnici proteklih dana rekli su da Tačijeva eventualna posjeta nije usaglašena s institucijama Srbije, da je nepotrebna i da će biti uhapšen ako dođe, jer ga je sud 1997. godine osudio na 10 godina zatvora zbog terorizma. 

Tači je pozvan na skup "Evropske integracije zapadnog Balkana - zajedno možemo bolje" koji 24. aprila organizuje NVO Omladinski odbor za obrazovanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније