Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

23. 04. 2015. 21:44 >> 21:40
3

TUŽILAŠTVO ISPITUJE

Masovna grobnica u Novom Pazaru?

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine počelo je uviđaj u novopazarskom selu Kozarevu, gdje bi, prema pretpostavkama, mogla da bude masovna grobnica.

Pretpostavlja se da su u njoj tijela 100 kosovskih Albanaca.

Šef kosovske Kancelarije za nestala lica Prenk Đetaj, rekao je ranije da bi na toj lokaciji, prema nekim pretpostavkama, moglo da se nađe oko stotinu zakopanih posmrtnih ostataka Albanaca s Kosova. Međutim, on danas nije iznosio takve pretpostavke.

“Ovo je sumnjivo mjesto. O njemu nas je obavijestila beogradska delegacija i ovdje smo zajedno bili još u januaru“, kazao je Đetaj za B92. 

Iskopavaće se samo na desnoj obali seoske rijeke. Uviđaj obavljaju predstavnici Tužilaštva za ratne zločine, Kancelarije za nestala lica, kosovske Kancelarije za nestala lica, Euleksa i forenzičari iz Prištine. 

Nova lokacija udaljena je od Rudnice, u kojoj su nedavno pronađeni posmrtni ostaci kosovskih Albanaca, samo 30 kilometara.

(B92)

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније