Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92 ]

25. 04. 2015. 17:41 >> 17:34
7

TRAŽE USTAVNE NADLEŽNOSTI

Dodik: Referendum 2018. ako...

Predsjednik SNSD Milorad Dodik je izjavio da će Republika Srpska 2018. sprovesti referendum o svom statusu ukoliko joj se ne vrate ustavne nadležnosti.

Dodik je na petom Saboru ponovo izabran za prvog čovjeka stranke Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

"U tom pogledu smo jasno rekli da će, ukoliko do 2017. ne bude vidljivih i osjetnih elemenata stabilizacije RS u skladu sa Ustavom, a to znači da se mnoge otete nadležnosti moraju vratiti, u 2018. RS sprovesti referendum o svom statusu i utvrditi svoj status. Predlog će biti samostalna država", rekao je Dodik novinarima poslije Sabora koji je održan u Istočnom Sarajevu, prenijela je Fena.

Dodik je naveo da je na Saboru usvojena deklaracija o statusu Republike Srpske koja nosi naziv "Slobodna i samostalna Republika Srpska, odgovornost i budućnost".

"Jasno smo se opredjelili ovdje kroz deklaraciju o slobodnoj i samostalnoj republici da želimo da gradimo svoj status u okviru BiH, ali očigledno da se ignorisao naš dejtonski status", objasnio je Dodik, ali i dodao da RS u tom pogledu želi dijalog.

Dodik je rekao da su usvojene i deklaracije - o antifašizmu i ekonomskim i socijalnim pitanjima, kao i da su sve odluke koje su donijete na Saboru bile jednoglasne.

Izabrani su i članovi Glavnog odbora, Statutarne komisije i Nadzornog odbora, prenijela je Fena.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније