Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS/Koha ditore ]

27. 04. 2015. 23:19 >> 23:14

PREUZEO ODGOVORNOST

Ndrecaj napao Gošnice

Jedan od komandanata albanskih separatista tokom rata u Makedoniji 2001. Mirsad Ndrecaj, preuzeo je odgovornost za napad na makedonsku karaulu u selu Gošince.

Ndrecaj tvrdi da se za takvu akciju odlučio jer su albanski lideri, zarad ličnih interesa, izdali ideje za koje se borio. 

"Našu pobjedu prodali su Ali Ahmeti i DUI", rekao je Ndrecaj, a prenosi Koha ditore.

Ndrecaj je, poslije rata u Makedoniji, bio jedan od uticajnijih članoca Alijanse za budućnost Kosova u Đakovici. Jednom prilikom uhapšen je zbog prijetnji sudijama.

Gotovo istovremeno, Ali Ahmeti se u Prištini sastao sa Hašimom Tačijem i naveo da makedonski Albanci ne žele novu krizu ili rat, več nastavak sprovođenja Ohridskog sporazuma.

Ahmeti je naglasio da krivicu ta događaje u karauli Gošince snosi "pojedinac", čije ime, međutim, nije rekao.

Sastanak Ahmetija i Tačija uslijedio je svega dan pošto su albanski mediji u Makedoniji objavili da je Skoplje u Prištinu uputili spisak osoba zaa koje se sumnja da su učestvovali u napadu na karauli Gošince.

Makedonska policija još nije saopštila imena napadača, ali je u nedelju u nekoliko napuštenih kuća u selu Malino zaplenila oružje i municiju, ukradenu iz karaule Gošince.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније