Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92/Tanjug ]

28. 04. 2015. 16:17 >> 16:12
7

ZVORNIK

Zurkolić: Napad nije slučajan

Napad na policijsku stanicu u Zvorniku ne može da koristi ni Bosni ni Bošnjacima, naveo je sandžački muftija Muamer Zukorlić, dodajući da napad nije slučajan.

"Nije slučajno da krvavi napad na policijsku stanicu u Zvorniku dolazi samo nekoliko dana nakon najave predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da je spreman na sveopšti dijalog srpskog i bošnjačkog naroda", naveo je muftija.

Zato, kako navodi, pozadinu krvavog napada u Zvorniku treba potražiti među onima koji priželjkuju cijepanje i uništenje bosanske države.

Osim toga, Zukorlić je istakao da je napad za svaku osudu i da predstavlja udar na ljudske živote, državne institucije i međunacionalne odnose.

On je istakao da će, kako kaže, ovaj put snage u bošnjačkom i srpskom narodu, koje vjeruju u zajedničku budućnost i rješavanje problema dijalogom, pobijediti one koji bi nasiljem održavali ambijent za očuvanje ličnih i uskopolitičkih interesa i privilegija.

“Ubiti jednog nevinog čovjeka je kao ubiti cijelo čovječanstvo”, upozorio je muftija Zukorlić i dodao da je svaki musliman obavezan da poštuje taj princip kojim se očituje stav islama prema životu čovjeka.

"Oni koji u ime islama nasilno prolivaju krv čine veliko zlo svima, a posebno muslimanima", izričit je muftija.

Uprkos svemu što su preživjeli, podsjeća on, Bošnjaci su dokazali nadmoć nad osvetom i nasiljem.

"Zato bošnjački narod ne može stati iza ovakvih postupaka neodgovornih pojedinaca koji ili nisu razumjeli vjeru, ili su zloupotrijebljeni", naveo je Zukorlić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније