Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 05. 2015. 12:40   >>  14:54 15

HAPŠENJA U BiH

Tužilaštvo: Vehabije spremale napade u RS

Policija Republike Srpske u akciji "Ruben" privela je više osoba bliskih vehabijskom pokretu zbog sumnje da su potencijalna bezbjednosna opasnost. Kako javlja RTRS, zaplijenjene su veće količine oružja, municije, pancira, uniformi i propagandnog materijala. Postoji osnovana sumnja da su osobe privedene danas nabavljale oružje i eksploziv radi izvođenja terorističkih akata na institucije RS i njihove predstavnike, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

Policija provjerava povezanost uhapšenih sa međunarodnim teroristima, s obzirom na to da su te osobe tek nedavno stigle u BiH, kao i da su bliske vehabijskom pokretu. Sumnjiči se da su uhapšeni povratnici sa sirijskog ratišta, te da su vrbovali druge osobe kako bi ih poslali na strana ratišta.

Postoji osnovana sumnja da su osobe privedene danas u RS nabavljale oružje i eksploziv radi izvođenja terorističkih akata na institucije RS i njihove predstavnike, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva Republike Srpske.

Zvaničnici policije su potvrdili da je akcija i dalje u toku, a najavljeno je da će više informacija o ovome biti saopšteno sjutra, prenijela je agencija Fena.

Akcija je do sada sprovedena na području Banjaluke, Prnjavoru i okolini.

Podsjetimo, radikalni islamisti na Balkanu su posljednih dana u žiži javnosti zbog terorističkog napada u Zvorniku, u kome je Nerdin Ibrić iz Tuzle, za koga se sumnja da je vehabija, napao policijsku stanicu  i ubio policajca Dragana Đurića i ranio dvojicu njegovih kolega uz povike "Alahu ekber".

Ibrić je u napadu likvidiran od strane pripadnika Jedinice za podršku policije Republike Srpske.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније