Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 05. 2015. 08:59 >> 09:22
29

ŽESTOKA RASPRAVA

Irinej bački: Ni Amfilohije nije bezgrešan

Procedura oko privremenog razrješenja vladika Georgija i Filareta podijelila je srpske vladike pa Sabor SPC ni drugog dana zasijedanja nije usvojio dnevni red, saznaje „Blic“.

Naime, crkveni parlament se podijelio u dva tabora, onaj koji smatra da je procedura ispoštovana prilikom privremenog razriješenja dvojice episkopa i da o tome ne treba raspravljati i onog, suprotstavljenog, koji tvrdi da nije postupljeno po crkvenom ustavu i da crkveni parlament to mora da raspravi.

"Patrijarh Irinej i mitropolit Amfilohije predvodili su grupu koja smatra da je Sinod postupio zakonito kada je privremeno razriješio Filareta i Georgija, a Irinej bački i banatski Nikanor tvrde suprotno. Na trenutke je rasprava bila toliko žestoka da je bila i na ivici incidenta", objašnjava izvor Blica.

On dodaje da je u jednom trenutku mitropolit Amfilohije optužio Irineja bačkog da želi da napravi puč u Saboru. Irinej bački mu je odgovorio da ni on nije bezgrešan i da Amfilohije može doći pod udar istrage.

Пратите нас на

Коментари29

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније