Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92.net ]

24. 05. 2015. 21:33 >> 21:28
3

VUČIĆ PORUČIO

"Rama i ja znamo ko je pustio dron"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kaže da je ima puno povjerenje u dobre namjere predsjednika te države Tomislava Nikolića u vezi sa platformom za Kosovo.

On je gostujući na B92 naveo da ga nije iznenadilo na koji način mu je proslijeđena platforma, već ga je iznenadilo da je nešto prije toga pisala "Politika".

Na pitanje novinara B92 Aleksandra Miladinovića o odnosima u regionu, prije svega sa Albanijom, premijer Srbije je rekao da nema teških poruka iz Beograda.

"Žao mi je ako ste čuli teške poruke Beograda, mi se trudimo pokušavamo ali oni ne razumiju željeli bi da čuju baš me briga neću da idem u Albaniju, Albanija i Albanci su narod u ekspanziji, da sa njima moramo da vodimo računa, da imamo dobre odnose. Gutali smo knedle ovdje, ali smo odgovarali na provokacije. Znamo šta se dogodilo sa dronom. Znaju nadležni, bila je nedvosmislena politička organizacija. I Edi Rama i ja znamo ko je to uradio", rekao je Vučić.

Takođe, Vučić je govorio o odnosima u regionu, rekao da je incident sa dronom na fudbalskoj utakmici Srbije i Albanije u Beogradu politička organizacija. Predsjednik Vlade Srbije je rekao da je srpska vlast u posljednje vrijeme dala najmanje glupih izjava koji se tiču politike regiona, uz napomenu da je glupih izjava bilo.

Vučić je naveo da predsjednik Tomislav Nikolić želi nastavak evropskog puta Srbije. "Zajednički ćemo da razgovaramo, sješćemo, razgovaraćemo, ako bude mogućnosti da se nešto realistično uradi, izaći ćemo u javnost", rekao je Vučić.

On vjeruje da predsjednik Srbije Tomislav Nikolić zna da su teški razgovori u Briselu. "Kad god idemo tamo da razgovaramo sa Albancima nema ničega lijepog, uvijek osjetimo neku dozu mučnine", naveo je Vučić.

Na pitanje urednice Novog Magazina Nadežde Gaće čega je spreman da se odrekne u budućnosti, Vučić je rekao da je na to teško odgovoriti.

"Nije zgodno i nikada neće niko otvoreno da vam odgovori, moram da kažem da smo svi pomalo licemjeri, da ne govorimo o ljudima u Toplici i Raškoj oblasti koji znaju kako se tamo živi. Da odu tamo ljudi iz Beograda koji nikada nijesu bili tamo, vjerujem da se ne bi vraćali. U dogovoru sa narodom ćemo donositi odluke", rekao je Vučić.

Glavni urednik "Blica" Svetomir Marjanović konstatovao je da ima utisak da postoji sukob između premijera i predsjednika Srbije.

"Ja neću da učestvujem u sukobu sa Nikolićem, a vjerujem da ni on neće spreman sam da ga saslušam, ne što sam uplašen za sebe, ako mislite da mi je stalo do dominacije u stranci koju vodim, oni koji me poznaju znaju da nije istina od tih sukoba nema i neće biti ništa", dodao je Vučić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније