Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 05. 2015. 16:20   >>  16:53

OŠVE KOD MAGLAJA

Borci ID kupuju placeve u Bosni

Informacija da u mjestu Ošve, kod Maglaja, borci Islamske države (ID) uveliko kupuju zemljište, pod lupom je policije, ali i bezbjednosnih stručnjaka, koji ističu da je ovo selo postalo izvor terorističke prijetnje za Bosnu i Hercegovinu.

Prema informacijama Nezavisnih novina, više osoba koje su u Bosni i inostranstvu označene kao potencijalne prijetnje bezbjednosti, kupile su zemljište u Ošvama.

Među njima su Harun Mehičević, navodno najveći bezbjednosni problem Australije, Jasin Rizvić, koji je trenutno na sirijskom ratištu, Osman Kekić, nekadašnji stanovnik vehabijskog gnijezda Gornja Maoča, a koji je nedavno otišao u Siriju.

Komentarišući te navode, direktor Centra za sigurnosne studije iz Sarajeva, Armin Kržalić, rekao je da je već ukazivano da će po bezbjednost biti velika prijetnja ljudi koji se u BiH vraćaju sa stranih ratišta.

"Sigurno, oni će biti jedan od najvećih izazova za sigurnosne agencije. Treba dopustiti službama da drže pod kontrolom te osobe", naglasio je Kržalić.

Dešavanja u Ošvama, sudeći prema riječima eksperta za terorizam, Dževada Galijaševića, predstavljaju alarm za uzbunu.

"Izabrana je lokacija na jednoj visoravni, gdje nemate mogućnosti da se pojavite, a da ne budete primijećeni. Jasno je da su izvori terorističke prijetnje upravo gore. Vi nemate gore nikoga ko može da bude, a da se ne odazove pozivu u džihad", upozorio je Galijašević.

Iz policije su, pišu Nezavisne, poručili da su sa dešavanjima u Ošvama upoznati, ali da će, ipak, sprovesti dodatne provjere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније