Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Al Džazira Balkans

26. 05. 2015. 22:13 >> 22:05

TREĆI POKUŠAJ

Makedonija: Političari bez rješenja za krizu

Pregovori predsjednika četiri najveće makedonske stranke o pronalasku rješenja za izlazak iz političke krize završeni su bez pomaka. Nakon trećeg sastanka makedonskih političara, rečeno je samo da su premijer i predsjednik vladajućeg-VMRO DPMNE, Nikola Gruevski i predsjednik opozicionog SDSM-a, Zoran Zaev upoznali predsjednike vladajuće albanske partije DUI I opozicionog DPA o prošlosedmičnom sastanku u Strazburu sa evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom.

Dogovoren je novi sastanak za iduću sedmicu.

Zoran Zaev kaže da će detalje iznijeti predstavnici Evropske unije.

''Tako smo se dogovorili, da bismo dali šansu eventualnom uspjehu procesa koji bi mogao da počne, a to su pregovori. Još se razgovara o okviru, formatu, detaljima, temama o kojima bi se razgovaralo, ali još nismo došli do konkretnih detalja i da možemo da kažemo da imamo započet pregovarački proces."

Makedonski premijer Gruevski je izbjegao medije, ali je šef poslaničke grupe VMRO-DPMNE ponovio da je sljedeći susret zakazan za nedjelju dana.

Opozicija je najavila da će nakon kratke pauze, ponovo početi da objavljuje snimke kojima, kako tvrdi, ukazuje na korupciju vlasti.

Vođe makedonskih stranaka sastali su se pod pokroviteljstvom američkog ambasadora Džesa Bejlija i šefa delegacije Evropske unije u Makedoniji, Aiva Orava.

Prošle sedmice su u Strazburu, uz posredovanje evropskih zvaničnika, Gruevski i Zaev vodili razgovore, ali bez dogovora o rješenju političke krize u Makedoniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније