Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 05. 2015. 21:50 >> 21:42
3

VUČIĆ I NIKOLIĆ

Prekorili Dačića zbog izjave

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i saradnici predsjednika Nikolića prekorili su šefa diplomatije Ivicu Dačića jer je za "Novosti" izjavio da je Nikolićeva platforma o Kosovu zakasnila i da je realnija podjela Kosova.

Vučić je, povodom izjave Dačića, poručio da bi bilo bolje da se različite ideje o ključnim državnim pitanjima iznose unutar državnog rukovodstva, a da se u javnost izlazi samo sa usaglašenim stavovima.

"Samo ujedinjeni možemo da postignemo očuvanje državnog i nacionalnog interesa, kao i ekonomski prosperitet. Ne znam ni da li je Dačić vidio platformu predsjednika Tomislava Nikolića. Srbija je po pitanju Kosova vodila dobru politiku. Zato tražim da više razgovaramo i izlazimo sa usaglašenim rješenjima. Ne vidim smisao u tome da se prepiremo i svađamo", kazao je Vučić.

Povodom Dačićeve ocjene, savjetnica Nikolića Stanislava Pak Stanković zapitala je da li se šef diplomatije zalaže za prekrajanje granica Srbije.

"Takve tvrdnje otvaraju pitanja: da li je ministar spoljnih poslova pročitao platformu? Da li je on položio zakletvu i obavezao se na poštovanje Ustava koji predviđa da je teritorija Srbije nedjeljiva i granica nepovrijediva? Da li se to ministar zalaže za prekrajanje granica Srbije? Za to da veći dio teritorije i veći dio stanovništva Pokrajine ne bude više u Srbiji?"

Poruka sa tako visokog političkog mjesta veoma je opasna, smatra Pak Stanković, "jer insinuira da postoji nesaglasnost između predsjednika i premijera oko ključnog političkog pitanja":

"Naprotiv, to nije slučaj. Premijer je naglasio da je platforma ozbiljan dokument o kome će razgovarati sa predsjednikom. Detalje će zajednički razmatrati i svakako je moguće da platforma može biti modifikovana u skladu sa Ustavom", poručila ja Nikolićeva savjetnica.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније