Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 06. 2015. 20:15   >>  20:07 3

ODBACILA OPTUŽBE

Marković: Zašto bih ubila Ćuruviju?

Mirjana Marković, supruga bivšeg predsjednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića, u telefonskom intervjuu nedjeljniku NIN, odbacila je optužbe da je dala nalog za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999.

Povodom vijesti da postoji službena billeška u kojoj je zapisano da je „nalog za ubistvo Ćuruvije dala Mira Marković“, ona je rekla da te optužbe traju skoro 20 godina.

"Možda je trebalo da budem energičnija u demantijima odmah, ali je Slobodan smatrao da nećemo da se brukamo da reagujemo na razne optužbe. Ne mogu ja svakog dana da demantujem da nekoga nijesam ubila, ne postoji mehanizam koji može čovjeka da odbrani od takvih optužbi i takve propagande", rekla je Marković.

Povodom pisanja medijia da postoji službena billeška tadašnjeg načelnika policije Vlastimira Rođe Đorđevića u kojoj on kaže da je Mirjana Marković dala nalog za to ubistvo, ona je rekla:

"Nikad nijesam ni čula za njega, ne znam ni ko je taj čovjek. I što bih ja ubijala Ćuruviju, što mi on smeta?! Zašto bih ja ubila Ćuruviju"?

Na pitanje da li je davala naloge DB-u i da li su ona i njen suprug kontrolisali Državnu bezbjednost preko Radeta Markovića, Mirjana Marković je pitala: Kako bih ja to mogla?!

"Nijesam kontrolisala ni ministarstva, niti sam bila zainteresovana za njih. Možda za Ministarstvo nauke. Ali kako bih ja mogla da dajem naloge DB-u?! I ovo ime što izmišljaju da je sa mnom u kontaktu, ja nikada nijesam čula za njega. Ne znam ko je to", rekla je Marković.

Mira Marković je rekla da nije razmišljala o tome da li bi svjedočila putem video-linka, ukoliko bi je pozvao sud u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније