Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

04. 06. 2015. 12:50   >>  18:22 31

OPTUŽBE HARADINAJA

"Tači poklonio Crnoj Gori dio Kosova"

Potpredsjednik i ministar vanjskih poslova Kosova, Hašim Tači, nije se danas pojavio na plenarnoj sjednici Skupštine Kosova, na kojoj je trebalo da odgovara na pitanja poslanika u vezi s demarkacijom granice između Kosova i Crne Gore. Tači je pismenim putem obavijestio Skupštinu da neće biti u mogućnosti da prisustvuje sjednici zbog velikog broja obaveza.

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš Haradinaj, kazao je da mu je žao što se Tači nije pojavio, zato što je po njemu odgovornost Tačija, kao bivšeg premijera u vezi s tim pitanjem direktna. Zatražio da se ta tačka dnevnog reda odloži za neku drugu sjednicu.

Haradinaj je kazao da je pitanje granice ozbiljno pitanje i da nije partijsko nadmetanje. On je uputio kritiku Tačiju što se susjednoj Crnoj Gori poklanja zemljište, koje je bilo utvrđeno 1974. godine.

"Gospodine Tači, Vlada Kosova je dala neko zemljište Crnoj Gori sa čime se ne slažu vlasnici tog zemljišta. Kosovo i Crna Gora imaju svoje granice, koje su ranije bile utvrđene i te granice su još iz doba 'Jugoslavije dva' ", kazao je Haradinaj.

Po njegovim riječima, ta granična linija sada ulazi na teritoriju Kosova i zato je je uputio poziv Tačiju i Vladi da poprave takvo stanje.

"Prvo, ne vjerujem da Crnoj Gori trebaju naše šume, kosovske šume, imaju oni dosta. Ukoliko neko ima šume za davanje, neka da svoju imovinu, ali ne kosovsku imovinu. Drugo, smatram da onako kako Kosovo ima potrebu za dobrosusjedstvom sa Crnom Gorom, tako i Crna Gora ima potrebu za dobrim susjedom, a ne za susjedom sa kojim ima spor oko zemlje”, kazao je Haradinaj.

(AA)

Пратите нас на

Коментари31

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније