Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

30. 06. 2015. 22:40 >> 22:32

KOMESAR EU

"Zid prebacuje problem Srbiji"

Komesar Evropske unije (EU) za migracije, Dimitris Avramopulos, rekao je da se Mađarska suočava sa velikim prilivom migranata, ali je ocijenio da će jednostrana rješenja samo prebaciti problem na susjednu državu - Srbiju.

Avramopulos je kazao da svaka članica EU ima pravo da zaštiti sopstvenu granicu, prenijela je agencija AP, podsjetivši da je Mađarska najavila da će na granici sa Srbijom izgraditi zid visok četiri metra kako bi spriječila ilegalni ulazak migranata.

Komesar EU je naveo da pritisak koji Mađarska trpi od priliva ilegalnih imigranata može da se poredi sa onim što doživljavaju Grčka i Italija, u koje migranti stižu morskim putem, preko Sredozemlja.

Mađarski šef diplomatije Peter Sijarto je obavijestio Avramopulosa da je od početka godine u Mađarsku ušlo više od 67 hiljada ilegalnih migranata.

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je ranije danas da žičana ograda ne rješava problem azilanata, dok je mađarski ambasador u Srbiji Atila Pinter poručio da zid nije uperen protiv Srbije i njenih građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније